Over mij

Wie ben ik? 

Hoi ik ben Tim Offringa, onder begeleiding van dr. Laura Nooteboom en prof. dr. Robert Vermeiren promoveer ik bij het LUMC Curium. Naast het onderzoek werk ik als arts bij de afdeling (kinder- en jeugd) psychiatrie van het LUMC (Curium) voor avond-, nacht- en weekenddiensten.

In 2019 ben ik aan het Erasmus MC in Rotterdam afgestudeerd als arts. Hierna heb ik een ruim jaar op de verschillende (open en gesloten) kinder- en jeugdpsychiatrie klinieken van het Erasmus MC gewerkt. Na een uitstapje bij de Revalidatiegeneeskunde ben ik teruggegaan naar de kinder- en jeugdpsychiatrie én mijn geboortestad, Leiden. In September van 2020 ging ik bij het LUMC Curium aan het werk als arts assistent op de polikliniek voor jongeren met eetstoornissen en de High Intensive Care kliniek, waarna ik vanaf April 2021 ben begonnen aan mijn promotie onderzoek.

Tijdens het werken op de verschillende klinieken heb ik veel ervaring opgedaan met gedwongen behandelingen voor jongeren met eetstoornissen. Ondanks dat ik tijdens mijn allereerste sollicitatie gesprek nog herinner te hebben gezegd dat ik weinig inzicht en gevoel dacht te hebben voor eetstoornisproblematiek, bleek al snel het tegenovergestelde! Ik hoop met mijn onderzoek bij te dragen aan de verbetering van zorg voor jongeren met eetstoornissen, in het bijzonder om de noodzaak van gedwongen behandelingen te verminderen. Sommige van deze gedwongen interventies zijn namelijk zeer traumatisch voor de jongeren die ze ondergaan, maar ook meer dan bijzonder belastend voor de behandelaars.

Naast werk heb ik altijd veel hobby’s gehad, zoals boulderen, bord- en kaartspellen, lego, vissen, koken, bakken, klussen in huis en/of het maken van meubelstukken. Ik leer ook graag nieuwe dingen, zoals kitesurfen, of zilversmeden en edelsteenslijpen in het verleden. Mijn vriendin en ik zorgen ook samen voor onze lieve katten, Hazel en Patou.