De Specialist Dichterbij?!

De Specialist Dichterbij?!

Gezinnen met ernstige en langdurige problemen op meerdere levensgebieden hebben baat bij integrale hulp en ondersteuning.

De combinatie van problemen overstijgt de deskundigheid van één professional of organisatie, en problematiek verloopt veelal onvoorspelbaar. Ondanks de inzet van de lokale wijkteams, blijkt dat deze gezinnen nog onvoldoende ondersteund worden. Als oplossing worden door het hele land integrale specialistische teams opgericht. In dit onderzoek nemen we een integrale specialistische werkwijze onder de loep, en gaan we op zoek naar elementen die bijdragen aan een verbeterde integrale werkwijze voor gezinnen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd samen met vertegenwoordigers uit praktijk, beleid, gezinnen, onderzoek en onderwijs, en in samenwerking met de Academische Werkplaatsen Risicojeugd en SAMEN. 

In dit project wordt inzicht verkregen in werkzame en belemmerende elementen van integraal werken en stimuleren we kennisuitwisseling tussen regio’s waardoor zij van- en met elkaar leren. Op basis van de opgehaalde informatie ontwikkelen we een werkwijzebeschrijving voor (toekomstig) professionals, zodat zij de kwaliteit van de integrale specialistische werkwijze kunnen versterken en beter opgeleid worden.

Lees hier meer over dit project.